Ons verhaal

Mijn naam is Robert Jacobs, bevlogen eigenaar en oprichter van HR Ontwikkeling en man met een missie. Na op de Radboud Universiteit opgeleid te zijn als strategisch HR adviseur en geruime tijd werkzaam te zijn geweest als strategisch HR professional in het bedrijfsleven, besloot ik in 2010 een tijdelijke uitstap te maken naar het onderwijs. Ik stapte voor uiteindelijk zes jaar als zij-instromend en bevlogen docent het onderwijs binnen. Ik genoot van het leraarschap en de dynamiek op een schoolorganisatie. De sector heeft zo enorm veel te bieden. Het HR bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en daarom mag ik alweer ruim zes jaar HR advieswerk doen in het onderwijs. 

Kortom, met HR ontwikkeling haal je een strategisch HRM adviseur binnen die de taal van het onderwijs spreekt.

HR-professional & zij-instromend leraar

Als vanzelfsprekend lag er veel focus op de leerling. Het welzijn van de kinderen heeft in het onderwijs de allerhoogste prioriteit. Logisch en essentieel. Alleen daalt dat welzijn onmiddellijk als de schoolorganisatie niet staat als een huis. Het welzijn en daarmee de onderwijskwaliteit van enkel groeien als onderwijsprofessionals veerkrachtig en toegerust zijn voor het uitvoeren van hun betekenisvolle taak.

Combineren van HR-data en gevoel

Ik besloot er wat aan te gaan doen. In eerste instantie binnen de school waar ik werkzaam was. Met succes. En daarmee groeide het verlangen om structureler en voor de hele sector het HR-klimaat verder te professionaliseren. In 2018 richtte ik mijn eigen onderzoeks- en adviesbureau HR Ontwikkeling op. Samen toekomstbestendig onderwijs creëren voor onze leerlingen door het sturen op mens en schoolorganisatie. Strategisch, praktisch én met oplossingskracht.

Welzijn van onderwijstalent als kernwaarde

Inmiddels ondersteun ik vele schoolorganisaties bij de ontwikkeling van een duurzaam strategisch HRM beleid en leid ik (regionale) projecten. En dat doe ik als volwaardige HR partner en samen met een vaste en flexibele schil van experts op verschillende vlakken. Niet de leerling centraal, niet de leraar centraal maar de mens centraal!

schoolboeken op een hand

Eens samen sparren?

Verlang jij als schoolleider ook naar toekomstbestendig onderwijs voor jouw leerlingen? Laten we eens sparren. Samen creëren we voorsprong door het sturen op mens en schoolorganisatie. Strategisch en praktisch, met oplossingskracht voor vandaag en morgen.