Hoe kun je strategische personeelsplanning (SPP) succesvol vormgeven, toepassen en verankeren in jouw schoolorganisatie?

Jouw vraag

“De wereld verandert snel. Hoe zorg je dat je schoolorganisatie, afdelingen en onderwijsprofessionals zijn afgestemd op deze veranderingen en toegroeien naar de schoolorganisatie van de toekomst?”

Ons antwoord

Onze aanpak focust zich niet enkel op een rekenkundige methodiek. De toekomst is morgen weer veranderd en heeft te veel variabelen om zich te laten vangen in één (rekenkundig)model. SPP is volgens Robert Jacobs een cyclisch gesprek tussen schoolleiders en HR waarin zij gezamenlijk een analyse maken en tot beleidskeuzes komen. Kwantitatieve onderbouwingen zijn een vertrekpunt.

De praktische toepasbaarheid van SPP is weerbarstig. In de loop der jaren heeft HR ontwikkeling toegewerkt naar een aanpak om het SPP-proces binnen uw schoolorganisatie succesvol te realiseren. We geven bijvoorbeeld extra aandacht aan de veranderkracht van de interne HR professional. We begeleiden schoolorganisaties in het op maat maken van hun SPP-analyse voor hun specifieke context.

Onze aanpak is een mix tussen de MOON-techniek en onze eigen visie op HR in het onderwijs.

Lees hier onze brochure.

Jouw winst

  • Samen met MT en HR voorsprong creëren door het sturen op mens en schoolorganisatie. Strategisch én praktisch, met oplossingskracht voor vandaag en morgen.

Ben je benieuwd onze aanpak jouw schoolorganisatie verder kan helpen? Neem contact met ons op. We vertellen je graag meer en denken heel graag met je mee!

Door meerdere scenario’s uit te werken, creëren wij een zuivere en datagedreven strategische personeelsplanning.